Get Adobe Flash player
סוגי משטחי עבודה נפוצים עבור מטבחים

סוגי משטחי עבודה נפוצים עבור מטבחים
את משטחי העבודה המיועדים למטבח ניתן לחלק לשתי קבוצות עיקריות: משטחים טבעיים ומשטחים מלאכותיים.

טבעיים: גרניט, שיש, אבן. מבין הללו, הגרניט היא החזקה והעמידה ביותר ואילו האבן היא הפחות עמידה.

מלאכותיים: נירוסטה, אבן קיסר, שיש קוריאן. הנירוסטה הינה החומר המלאכותי היחידי שאינו מנסה להידמות לחומרים הטבעיים במראה, ואילו אבן קיסר (מופיע לעיתים כ"שיש קיסר") ושיש קוריאן אינם עשויים שיש או אבן, אלא שמות מותג נפוצים לחיקויים המורכבים מאבנים וחול אשר הודבקו יחדיו באמצעות דבקים אקריליים סינטטיים.

משטחי אבן (טבעיים) ודמויי אבן (מלאכותיים)
במטבח הישראלי, שהוא מטבח פעיל במיוחד, נפוץ השימוש במשטחי אבן ודמויי אבן. המונח הנפוץ למשטח העבודה הוא "שיש למטבח", עם זאת ההגדרה אינה מדויקת.
שיש – היא למעשה אבן טבעית. החיסרון המהותי של שיש הוא בהיות משטח הנוטה לספוג כתמים של מזון ומשקאות, כך שגם לאחר ניקיון השיש עלולים להיוותר עליו כתמים שלא ניתן להסיר. כמו כן, שיש רגיש לחום, כך שלא מומלץ להניח עליו כלים חמים. עם זאת, השיש עמיד בפני שריטות ושומנים.
שיש קוריאן – חומר אקרילי בעל מראה נקי, מינימליסטי וסטרילי. בהיותו חומר מלאכותי, הוא כמובן אינו עמיד לחום. עם זאת, תכונותיו הפלסטיות מספקות לו עמידות בפני כתמים והוא ניתן לליטוש.
אבן קיסר – משטח נפוץ המורכב משילוב של חומרים טבעיים ומלאכותיים, בהם חומרי צבע וחומרים פלסטיים. תכונותיו הפלסטיות הופכות אותו נוח לעיצוב ולעבודת הבניה, ואף עמיד לספיגה ושריטות, אך לא מפני חום גבוה.
גרניט - אבן טבעית חזקה ועמידה ביותר, הנפוצה ביותר לשימוש. לגרניט מראה בלעדי מכך שכל משטח מורכב מאבן ייחודית. הגרניט עמידה בפני שריטות, שברים, חום וכתמים, וכן בעלת ברק טבעי שנשמר לאורך זמן.

סוגי משטחי עבודה נפוצים עבור מטבחים
את משטחי העבודה המיועדים למטבח ניתן לחלק לשתי קבוצות עיקריות: משטחים טבעיים ומשטחים מלאכותיים.

טבעיים: גרניט, שיש, אבן. מבין הללו, הגרניט היא החזקה והעמידה ביותר ואילו האבן היא הפחות עמידה.

מלאכותיים: נירוסטה, אבן קיסר, שיש קוריאן. הנירוסטה הינה החומר המלאכותי היחידי שאינו מנסה להידמות לחומרים הטבעיים במראה, ואילו אבן קיסר (מופיע לעיתים כ"שיש קיסר") ושיש קוריאן אינם עשויים שיש או אבן, אלא שמות מותג נפוצים לחיקויים המורכבים מאבנים וחול אשר הודבקו יחדיו באמצעות דבקים אקריליים סינטטיים.

משטחי אבן (טבעיים) ודמויי אבן (מלאכותיים)
במטבח הישראלי, שהוא מטבח פעיל במיוחד, נפוץ השימוש במשטחי אבן ודמויי אבן. המונח הנפוץ למשטח העבודה הוא "שיש למטבח", עם זאת ההגדרה אינה מדויקת.
שיש – היא למעשה אבן טבעית. החיסרון המהותי של שיש הוא בהיות משטח הנוטה לספוג כתמים של מזון ומשקאות, כך שגם לאחר ניקיון השיש עלולים להיוותר עליו כתמים שלא ניתן להסיר. כמו כן, שיש רגיש לחום, כך שלא מומלץ להניח עליו כלים חמים. עם זאת, השיש עמיד בפני שריטות ושומנים.
שיש קוריאן – חומר אקרילי בעל מראה נקי, מינימליסטי וסטרילי. בהיותו חומר מלאכותי, הוא כמובן אינו עמיד לחום. עם זאת, תכונותיו הפלסטיות מספקות לו עמידות בפני כתמים והוא ניתן לליטוש.
אבן קיסר – משטח נפוץ המורכב משילוב של חומרים טבעיים ומלאכותיים, בהם חומרי צבע וחומרים פלסטיים. תכונותיו הפלסטיות הופכות אותו נוח לעיצוב ולעבודת הבניה, ואף עמיד לספיגה ושריטות, אך לא מפני חום גבוה.
גרניט - אבן טבעית חזקה ועמידה ביותר, הנפוצה ביותר לשימוש. לגרניט מראה בלעדי מכך שכל משטח מורכב מאבן ייחודית. הגרניט עמידה בפני שריטות, שברים, חום וכתמים, וכן בעלת ברק טבעי שנשמר לאורך זמן.